Aluminiumgieterij en andere non-ferro legeringen: ons vakmanschap sedert meer dan 50 jaar

Homepage01Homepage02Homepage03

Aluminium gieterij Declercq produceert sedert 1957 technisch complexe stukken via het procédé van zandgietwerk (chemisch gebonden of groenzand) bestaande uit diverse aluminium legeringen of non-ferro metalen. Onze metaalgieterij is gespecialiseerd in de studie en realisatie van grote, technische stukken (kettingkasten, overbrengingselementen, koppelomvormers ...) van prototypes tot klein en grote reeksen. Zandgietwerk in aluminium kan in veel gevallen interessanter zijn dan freeswerk of zelfs dan coquille gieten.

Wij produceren eveneens aluminium opoffer-anoden (aluminium - zink - titanium - indium) voor maritime doeleinden (kades, boten, haven, ..). Dankzij ons metaalatelier zijn wij in staat om complete anoden te maken, voorzien van nodige bevestigingssysteem, volledig op maat en volgens de behoefte van de klant.

Onze sterkte is onze grote flexibiliteit : van 1 tot meer dan 10000 stuks, van 100 gram tot 1000 kg, van 10*10 cm tot 3*3 meter. Onze troef is onze jarenlange technische ervaring en onze know-how om heel complexe stukken (met hoge eisen op technologisch vlak) te gieten. Metaalgieterij op z'n best.

Wij zijn altijd trouw gebleven aan onze hoofdactiviteit, nl loongietwerk van aluminium voor derden. Wij bestaan reeds meer dan 50 jaar en hebben heel wat ervaring kunnen opbouwen. Wij zijn mee geëvolueerd met de technologie waardoor u bij ons een combinatie vindt van ambacht en technologie. Specialisatie: hoogwaardig technisch gietwerk voor veeleisende klanten.

Indien u technische info wenst, dan kan ons studiebureel u van dienst zijn. Steunend op ons vakmanschap, kunnen wij u adviseren bij ontwerp van nieuwe stukken. Onze sterke is vooral de technische know-how die wij bezitten, vooral belangrijk bij vastleggen van de eigenschappen van het stuk. Er moet ook steeds rekening gehouden worden met alle giettechnische aspecten bij de ontwikkeling van prototypes. Daarom hebben wij eveneens een metaalatelier ter beschikking waar zowel conventionele bewerkingen als lassen mogelijk zijn.

Tal van bekende bedrijven behoren tot onze klanten (Bekaert, EADS België, Ion Beam Applications, Barco, BASF, enz.). Wij zijn toeleverancier aan tal van sectoren : de automobiel industrie, machinebouw, uitrustingen voor de voedingssector,onderdelen voor de textielindustrie, de luchtvaartindustrie, scheepsbouw, wisselstukken allerhande, straatmeubilair, medische apparatuur, enz ....