Andere toepassingen

Reproductie van oude constructie-elementen

Oude stukken die vroeger uit gietijzer werden gemaakt, kunnen wij gemakkelijk reproduceren : balkonelementen, stukken voor afvoerpijpen regenwater, ...

Bij de reproductie moet er wel rekening worden gehouden met de krimp dat het gieten van aluminium met zich meebrengt. Deze bedraagt, afhankelijk van de legering 1.0 à 1.65 %. Daarom wordt gebruik gemaakt van lasergrammetie of 3D-scan. Dit laat ons toe om een 3D-plan te bekomen, nodig voor reproductie. Door het plan langs de 3 assen 'uit te rekken' bekomen we een model dat tot 1.65 % groter is dan het originele. Na krimp zal het nieuwe gietstuk even groot zijn als het oorspronkelijke stuk.

Stadsmeubilair

toep01Wij realiseren stadsbanken met een vernieuwende design met een structuur uit gegoten aluminium : uniek bij ons verkrijgbaar : zie onze website www.dc-exteriors.be.

U kan eveneens bij ons terecht voor productie van signalisatie-elementen, wegwijzers, ...

Metaalconstructie

toep03Complementair aan onze gieterij hebben wij een atelier waar we enerzijds laswerken allerhande kunnen uitvoeren en anderzijds gespecialiseerd zijn in maatwerk vervaardigd uit inox. Meer details vindt u terug op onze site www.ginox.be.

Onze kolommen op maat

toep02Onze afdeling, DC-Colonnes, heeft een kolom ontworpen die zowel modulair als decoratief en structureel is. Het unieke systeem 'made in Belgium' bestaat uit losse aluminium elementen. Zowel buiten- (veranda, pergola, orangerie, terrasoverkapping, ..) als binnenshuis (loft, renovatie van interieur, decoratief, ...) kan de kolom toegepast worden. Daarnaast hebben we ook een uitgebreid gamma decoratieve elementen. Alle details zijn terug te vinden op www.dc-colonnes.be.

Prototype

Tegenwoordig dient alles vlug te gebeuren, daarom bieden wij vanaf heden de mogelijkheid om prototypes voor u te gieten in aluminium met een levertermijn van 10 à 15 dagen na ontvangst van de uitvoeringsplannen in CAD. De levertermijn varieert niet enkel afhankelijk van het gewicht en volume van het gietstuk maar ook van de gewenste graad van afwerking. Lees meer...

Opoffer-anodes

opoffer anodeWij produceren eveneens opoffer-anodes, uit specifieke aluminiumlegeringen (aluminium - zink - titanium - indium). De anodes worden door ons voorzien van het nodige bevestigingssysteem afhankelijk van hun toepassing : kade, boorplatform, windmolens op zee, boten, ...
Ons grote voordeel is dat wij op zeer korte tijd een grote serie kunnen afwerken. Doordat wij over een metaalatelier beschikken kunnen wij zelf instaan voor het aanbrengen van het nodige bevestigingssysteem, volledig op maat en volgens de behoefte van de klant.

En tot slot ...

  • Wij kunnen op vraag ook oude mechanische stukken reproduceren, die niet meer in de handel verkrijgbaar zijn, vb voor "vintage cars".
  • Wij hebben een gamma bloempotten uit gegoten aluminium (kan ook met uw logo), zowel voor buiten als binnen.
  • Wij reproduceren ook op vraag antieke verlichtingselementen.
    In feite kan men bij ons terecht voor alle aluminium stukken die niet of moeilijk te maken zijn via freeswerk.